Nergård har investert i enda en Loppa og planlegger nå kjøp nummer tre. Det skjer etter at selskapet siden i fjor har hatt en Loppa-maskin i sving på tråleren Kågtind2.

– Mannskapet er veldig fornøyd. Den store forskjellen er at de kan ta fisken med begge hender, og ikke en kniv i ene hånden og en stor 14 kilos torsk i den andre hånden. Deretter er det bare å legge den på Loppa for kutting, sier Johann Johansson, inspektør i Nergård Havfiske.

Mariell Simonsen, fabrikksjef på Kågtind2, applauderer også maskinen. 

- Loppa er veldig god på fisk over 6 kilo, og fisketypene lange, brosme og steinbit. Disse får vi ikke tatt i Baader-maskinen. Vi ser veldig positivt resultat ved å bløgge fisken før sløying og kapping. Fisken som blir sendt til Loppa blir bløgget ved 444-maskinen. Utblødningen vi har av fisken før sløying og kapping på Loppa gir en tydelig heving av kvaliteten, sier Mariell Simonsen.

Det er nybygget MT Senja som nå er utstyrt med en Loppa100. Marius Strømmen fra Havfront tok selv turen nordover for å hjelpe til med montering. Johansson er svært fornøyd med oppfølgingen fra selskapets side. 

Etter å ha brukt opsjonen i avtalen Nergård inngikk ved sitt første Loppa-kjøp, har vi nå allerede begynt å planlegge kjøp nummer tre. Neste nybygg fra Nergård skal etter planen også utstyres med en Loppa100. Det blir på søsterbåt 927, der monteringen skal skje i juli neste år.

- Maskinen tar både torsk, lange, sei, steinbit og bifangsten vår, altså stor fisk opp til 14 kilo. Loppa100 tar dessuten liten plass i båten, sier Johansson.

Driftssikkerhet, enkelt vedlikehold, høy effektivitet og redusert landligge er noen av de positive effektene kunder trekker frem etter å ha brukt Loppa-maskiner fra Havfront. Dette er beskrivelser maskinsjefen på Kågtind2 kjenner seg igjen i. 

- Loppa er en fantastisk enkel maskin som tar håndfisken. Det er den største forskjellen fra før vi installerte den. Vi slipper slitasjeskadene som manuell sløying har ført til, og nå kan alle sløye og kappe større fisk, da Loppa er veldig enkel i bruk. Tidligere har det variert hvem som har kunnet sløye og kappe manuelt, og vi har også slitt med at manuell sløying er tidkrevende, sier Mariell Simonsen. 

- Loppa er den perfekte maskin i HG-produksjon, nakkene blir veldig fine og man kan lett tilpasse maskinen ut fra hvordan nakkekuttet skal være. Det er lite behov for vedlikehold ut over vask av maskin. Knivene virker bedre enn Baader sine, da vi ikke har så stort behov for å slipe dem, legger han til. 

Fabrikksjefen har en klar oppfordring til kolleger i bransjen. 

- Trålere bør kjøpe Loppa for å avlaste Baader-maskinen. Vi opplever nå at vi ikke presser større fisk gjennom Baader 444 enn den klarer fordi vi har Loppa, som har kapasiteten til å ta alle typer fisk og alle størrelser.

Vil du vite mer om Havfront og våre maskiner?

Fyll ut skjemaet, så hører du fra oss snart.

Gruppe


Jeg godtar at Havfront lagrer navn, telefon, e-post og kommunikasjon i forbindelse med denne henvendelsen. Informasjonen vil kun bli benyttet for å ivareta deg og din henvendelse på best mulig måte.