LOPPA100, verdens minste sløye- og kappemaskin, har funnet sin plass om bord på snurrevadbåten «Remøybuen» fra Fosnavåg. Siden oppstarten fra juli til oktober har LOPPA sløyd og kappet ca. 110.000 fisk, som tilsvarer ca. 400 tonn rundfisk.

– En enkel og brukervennlig maskin som hjelper oss med all den fisken som ikke kan sløyes og kappes i karusellen vi har om bord. Nå har vi et supplement som kan hjelpe oss med den fisken som er mellom 4 kg - 13 kg, blant annet steinbit, brosme og lange. Dette er til stor hjelp i fabrikken, sier en fornøyd skipper Vegard Kvalsvik. 

Remøybuen AS bestemte seg allerede i 2018 for at de ville satse på LOPPA som en av sløye- og kappemaskinene om bord, for å gjøre hverdagen enklere for mannskapet. Maskinen ble grundig studert under Nor Fishing 2018, og reder Hans Remøy bestemte seg da for at han ønsket maskinen om bord. 

– Vi var selvsagt betenkt når vi bestemte oss for å gå for en nyhet som LOPPA, framfor andre typer storfiskmaskiner på markedet, men etter å ha brukt den i snart et halvt år er vi ikke i tvil om at det er rett valg av teknologi.

For «Remøybuen» har LOPPA vist seg å være en solid maskin med få feil, og de har hatt lite behov for vedlikehold utover slite deler. – Det som overrasket oss mest, var da maskinisten ringte servicepersonellet i Havfront for å sjekke om det var sant at der ikke var noen smørepunkt på LOPPA. Svaret fra servicepersonellet til Havfront var enkelt – her trengs ikke smøring, sier Vegard. 

– En maskin uten smørepunkter, er maskinisten sin drøm

– Den andre maskinen vi bruker til sløying og kapping om bord hadde i alt 52 smørepunkt, mens LOPPA ikke har noen. En slik maskin vil enhver maskinist trives med, det eneste jeg passer på er at gjengen i fabrikken vasker maskinen ofte, for det er eneste vedlikeholdet den trenger daglig, sier maskinisten om bord.

Mannskapet på «Remøybuen» anbefaler nå LOPPA til andre snurrevadbåter som trenger en maskin som kapper hode og spretter buken på fisk fra 1-13 kg. Maskinen er enkel å vedlikeholde og brukervennlig.