Nergård Havfiske mener Loppa, verdens minste sløye og kappemaskin, har gjort underverker for effektiviteten på en av selskapets trålere.

Nergård Havfiske mener Loppa, verdens minste sløye og kappemaskin, har gjort underverker for effektiviteten på en av selskapets trålere.

– Effektiviteten er firedoblet i håndsløying. Vi har steinbit, lange, brosme og stor torsk, altså stor fisk, opp til 12 kilo, sier Johann Johansson, Technical Supervisor i Nergård Havfiske.

Han bestilte Loppa og følger opp tråleren «Kågtind 2». «Kågtind 2» har siden midten av januar brukt maskinen. Ett av Havfront sine mål under videreutviklingen av maskinen har vært å gjøre den god på fiskeartene medium til stor. I god Havfront-tradisjon har selskapet jobbet tett med Nergård for å gjøre leveransen strømlinjeformet og best mulig for kunden.

– Mannskapet er veldig fornøyd. Den store forskjellen er at de kan ta fisken med begge hender, og ikke å ha kniv i ene hånden og en stor 12 kg torsk i den andre hånden, og legge den på Loppa for kutting, sier Johann Johansson, inspektør i Nergård Havfiske.

Høsten 2019 inngikk Havfront og Nergård Havfiske kontrakt på én maskin, med opsjon på ytterligere maskiner om verdens minste sløye og kappemaskin innfridde forventningene.

Loppa tar liten plass i båten og jeg vurderer maskinen på vårt neste nybygg også, sier Johansson

I tillegg til å jobbe tett på næringen for stadig å utvikle sløye- og kappemaskiner i takt med kravene som stilles om bord, er service 24/7 og øyeblikkelig hjelp ett av de viktigste konkurransefortrinnene til Havfront.

Dette har Nergård merket.

– Får vi utfordringer, svarer Havfront med en gang på telefonen og løser eventuelle utfordringer, sier Johann Johansson.

Denne fordelen kommer på toppen av ett av de andre konkurransefortrinnene til Loppa: Enkelt vedlikehold som gjør at fiskerne om bord lett kan gjøre utbedringer. Dette betyr mindre tid på land og økt fortjeneste.

Loppa har nå vært i ordinærdrift i fire år, og har prestert veldig bra. Havfront har gjennom tett dialog med hver enkelt kunde kunne levere et produkt som har fått gode tilbakemeldinger fra alle. Det finnes i dag 23 maskiner i markedet, og Havfront har åtte nye under produksjon akkurat nå.

Havfront ser frem til en hektisk vår med mange nye maskiner i drift.  

– Vi jobber nå med å gjøre maskinen enda bedre på større fisk. Ytterligere videreutvikling vil gjøre Loppa enda mer brukervennlig for et større vektspekter, sier Marius Strømmen, daglig leder i Havfront.

Vil du vite mer om maskinene våre?