Dønna Fiskemottak har brukt den første landbaserte utgaven av kappe- og sløyemaskinen Loppa i et halvt år.

Erfaringene som er gjort så langt får Tobias Sivertsen til å anbefale andre mottak å bestille en Loppa snarest.

– Jeg vil gå så langt som å si at det er direkte dumt av små og mellomstore fiskemottak å ikke bruke Loppa. Denne maskinen vil revolusjonere hverdagen på mottakene. En del andre maskiner er nesten uanstendig dyre. Loppa er vel verdt pengene, mener Tobias.

Den relativt sett rimelige, driftssikre og spesialutviklede sløye- og kappemaskinen har blitt svært populær på fiskefartøy. Havfront har levert over 40 slike maskiner, blant annet til båter i Nergård-konsernet.

– Da jeg leste om denne maskinen, tenkte jeg at noe sånt måtte være perfekt for et mottak av vår type. Jeg kontaktet Havfront, og de sa at det kunne være aktuelt å utvikle en Loppa-utgave for landsiden. Dette har de nå gjort i form av Loppa200. Etter å ha brukt maskinen i et halvt år er jeg meget fornøyd. Det er nesten ikke mulig å si noe negativt om maskinen, sier Tobias Sivertsen.

Jevnt høy kvalitet og rask sløying og kapping i time etter time er slik han ser den fremste egenskapen til Loppa200. Ikke alle ansatte kan sløye, og de som er gode på å sløye blir slitne etter en lang dag.

– Da går kvaliteten naturlig nok litt ned. Jeg vil si at Loppa200 bidrar til at både vi og fiskerne får bedre priser. I tillegg gjør den hverdagen mye enklere. Produksjonen går raskere, vi sparer folk for slitasje og vi blir mindre sårbare, sier Tobias.

– Jeg vil gå så langt som å si at det er direkte dumt av små og mellomstore fiskemottak å ikke bruke Loppa. Denne maskinen vil revolusjonere hverdagen på mottakene. En del andre maskiner er nesten uanstendig dyre. Loppa er vel verdt pengene, mener Tobias.


Pappa og daglig leder Svein Sivertsen var litt mer skeptisk enn sønnen da det ble snakk om å investere i en Loppa200. I dag har han et helt annet syn på investeringen.

– Etter at vi fikk justert noen småproblemer i starten, har maskinen fungert veldig bra. Hadde vi ikke hatt en Loppa nå, ville vi fått problemer med kapasiteten. Det er ikke alle som kan sløye, men du kan sette hvem som helst til å betjene Loppa etter at de har fått litt grunnleggende sikkerhetsopplæring, påpeker Svein.

Til nå har Dønna Fiskemottak kjørt 500-600 tonn fisk gjennom sin Loppa200.

– Om du har et visst volum å ta unna, er det bare å investere i en slik maskin. Det er overkommelig for alle sier Svein.

Dagens løsninger for landindustrien er preget av automatisert hodekapping, mens buken må sprettes manuelt. Loppa200 åpner buken på fisken samtidig som hodet blir kappet av.

– For å bevare torskerognen har vi buksprettet den manuelt, mens seien har vi kjørt gjennom også med rogn. Det har gått helt fint, Svein.

Teknisk info Loppa200

Fiskeart
Torsk, sei, hyse, lyr, lange, brosme, steinbit, rødfisk
Fiskestørrelse
1–12 kg rund vekt
Forbehandling
Strupekutt
Kapasitet
Opptil 20 fisk i minuttet
Energikilde
Hydraulikk
Oljemengde
45-50 l/min tilgjengelig – 100 BAR
Elektrisk
24VDC
Vannforbruk
ca. 5 l/min, sjøvann eller ferskvann
Tilkobling
Slange ID 10
Dimensjoner
1242 mm lang, 585 mm bred, 1270 mm hø
Vekt
205 kg
Operatører
1 person

Vil du vite mer om Havfront og våre maskiner?

Fyll ut skjemaet, så hører du fra oss snart.

Gruppe


Jeg godtar at Havfront lagrer navn, telefon, e-post og kommunikasjon i forbindelse med denne henvendelsen. Informasjonen vil kun bli benyttet for å ivareta deg og din henvendelse på best mulig måte.