FOLLA

FOLLA er utviklet for spretting og hodekapping av hvitfisk med spesielt søkelys på hel rogn og lever. Funksjonen som hodekapping og bukspretting er valgfritt for operatør. Fisken må være bløgget med et dypt strupekutt, da bløggekuttet inngår i maskinens referansesystem. Maskinen er ikke egnet for kjøring av levende fisk med mindre den er tilstrekkelig bedøvet. Fisken bør ha blødd ut i rennende kaldt vann i minst 20 minutter, for å oppnå best kvalitet. Det anbefales ikke å prosessere dødsstiv fisk. FOLLA er konfigurert for oppgitt fiskestørrelse og produksjonshastighet, men proporsjonene og kvaliteten (sesong, fangstområde etc.) kan ha innvirkning på disse tallene. Maskinen sin plassering og tilpasninger til sløyelinje må utføres av kjøper eller av personell kjøper ønsker skal utføre dette. Havfront kan bidra med vurdering av plassering i linje sammen med kunde og eventuelt linjeleverandør. Havfront sitt personell tar seg av oppstart og opplæring av personell så snart maskinen er forsvarlig plassert i sløyelinje, og maskiner er klar for oppstart.

Teknisk info

Fiskearter
Torsk, sei, hyse, lyr, lange, brosme, steinbit, rødfisk
Hva gjør maskinen
Hodekapper og bukspetter fisk mellom 1-20 kg, og tar vare på rogn og lever
Forbehandling
Strupekuttet
Anbefalt fiskestørrelse
1 – 20 kg
Forbehandling
Strupekutt
Kapasitet
Småfiskmodus 1-5 kg, m/hode, u/hel innmat – 23 fisk pr. min
Kapasitet
Storfiskmodus 5-20 kg, m/hode, u/hel innmat – 20 fisk pr. min.
Kapasitet
Småfiskmodus 1-5 kg u/hode, m/hel innmat – 20 fisk pr. min.
Kapasitet
Storfiskmodus 5-20 kg, u/hode, m/hel innmat – 18 fisk pr. min
Energikilde
230V/440V
Trykkluft
7 bar/120 l. pr. min.
Vanntilførsel
Må tilkobles ferskvann eller sjøvann
Dimensjoner
Lenge: 3200 mm. Bredde: 1700 mm. Høyde: 1800 mm.
Maskinens vekt
1600 kg
Operatører
1
Produksjon
6-8 måneder

Se hva mannskapet har erfart

Vil du vite mer om hva maskinene våre kan bidra med? Det er mange båter som har dem allerede og her kan du lese mer om hva mannskapet har erfart så langt.

Andre maskiner

LOPPA100

LOPPA100, verdens minste sløye- og kappemaskin har vært en stor suksess og vi kan vise til flere fornøyde kunder. Maskinen er enkel og brukervennlig. Den krever minimalt vedlikehold og gjør sløyingen og kappingen mer effektiv.

LOPPA200

LOPPA200 er tilpasset landanlegg og mottaksstasjoner for enkel og effektiv sløying og hodekapping av hvitfisk. Maskinen er en videreutvikling av verdens minste sløye- og kappemaskin, LOPPA100 – med nødvendige tilpasninger og CE-merke.