FOLLA - Skånsom sløye & kappemaskin med hel rogn og lever!

FOLLA automatiserer og sørger for en forenklet sløye- og kappeprosess med minimalt manuelt arbeid. Vi har jobbet med utviklingen av FOLLA sammen med Brødrene Karlsen og FHF siden 2018. Bakgrunnen var et sterkt ønske fra Brødrene Karlsen om en sløye– og kappemaskin som både kapper hodet på fisken, og som bukspetter fisken med fokus på hel rogn og lever. FOLLA har blitt testet i flere omganger, og første ordinøre maskin er nå i drift hos Brødrene Karlsen på Husøy. Testene har blitt gjennomført hos Brødrene Karlsen på Husøy og Molnes Seafood i Vardø. Testene ble gjennomført de ulike plassene for å få tilgang til ulik størrelse på fisken, og ulike sesonger. Team Havfront takker begge selskapene for godt samarbeid og innsats under testene. Vi ser frem til å levere en maskin som takler flere ulike fiskearter og størrelser gjennom automasjon og egenutviklede løsninger. Få tilbud og informasjon om maskinen!

Teknisk info

Fiskearter
Torsk, sei, hyse, lange, brosme, steinbit og flere
Hva gjør maskinen
Hodekapper og bukspetter fisk mellom 1-20 kg, og tar vare på rogn og lever
Kapasitet
20 fisk per minutt
Forbehandling
Bløgging og strupekutt
Maskinens vekt
1600 kg
Maskinens størrelse
Lenge: 3200 mm. Bredde: 1700 mm. Høyde: 1800 mm.
Operatører
1
Drift
Elektrisk 230V/400V, trykkluft 8 bar og vann

Kopi av Se hva mannskapet har erfart

Vil du vite mer om hva maskinene våre kan bidra med? Det er mange båter som har dem allerede og her kan du lese mer om hva mannskapet har erfart så langt.

Andre maskiner

LOPPA100

LOPPA100, verdens minste sløye- og kappemaskin har vært en stor suksess og vi kan vise til flere fornøyde kunder. Maskinen er enkel og brukervennlig. Den krever minimalt vedlikehold og gjør sløyingen og kappingen mer effektiv.

LOPPA200

LOPPA200 er tilpasset landanlegg og mottaksstasjoner for enkel og effektiv sløying og hodekapping av hvitfisk. Maskinen er en videreutvikling av verdens minste sløye- og kappemaskin, LOPPA100 – med nødvendige tilpasninger og CE-merke.